Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnfesten kickar igång

/
  • Efter stor efterfrågan på en dansbana fick arrangörerna, med Arne Duberg i spetsen, låna det här tältet av Härdalsyran. I kväll blir det disco för alla åldrar och på lördag spelar dansbandet
  • Redan i går var det några båtar ute på Ljusnan, men Ivar Svensson på Svegs camping tror att det kommer bli som mest drag i dag och på lördag.
  • Den som får den absolut tyngsta fisken vinner ett vandringspris i form av en uppstoppad räv. Tävlingen är uppdelad i två grupper, de som är under 15 år och de som är över.

Det har tagit en vecka för arrangörerna att möblera, bygga och rigga. I går mjukstartade den årliga Björnfesten med fisketävling och afterwork.

Annons

Efter en veckas bestyr är nu Björnfesten i full gång. I helgen bjuder Sveg på marknad, cruising, tivoli, disco, dans, öltält och blandade musikuppträdanden.

– Vi är några stycken som tagit semester för att anordna det här och det är alltid lika roligt, säger Arne Duberg från Svegs alpina, arrangör på svegskalaset för sjunde året i rad.

I går började även en fisketävling i Ljusnan, som kommer att ha invägning på campingen och prisutdelning på festivalområdet under lördag kväll. Vinner gör den personen som fått den tyngsta fisken alla kategorier.

– Eftersom vi vill att det här ska bli en årlig grej så har vi transporterat hit en uppstoppad räv som vandringspris, säger Örjan Eriksson, ordförande i Sveg-Herrö FVO.

Ivar Svensson, på Svegs camping, tror att fisketävlingen är en av de större anledningarna till att det är fullbokat på campingen under helgen. Han har redan hyrt ut både båtar och kanoter till turister.

– Det finns bra med fisk i Ljusnan och jag tror det lockar många, säger han.

I går mjukstartade festligheterna med afterwork och countrymusik framförd av Blue Mountain Boys. Mest besökare brukar komma under fredagen och lördagen men även torsdagen är populär bland hemvändare.

– Det är bra med en dag som är lite lugnare så att man får se att allting funkar som det ska, säger Arne Duberg.

Mer läsning

Annons