Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilsporthelg i Sveg

/
  • Mikael Andersson från Sveg var en av premiärförarna i Driver Open i Sveg i lördags.
  • Det gick undan fort värre när den första Driver Opentävlingen genomfördes på specialsträckan vid Timmerterminalen.
  • Gamle rallystjärnan Magnus Proos bjöd LT på en hisnande bilfärd.

Helgen har gått i bilsportens tecken i Sveg. På söndagen rallytävlingen Härjedalsbrickan med bland annat världsstjärnan Patrik Sandell på startlinjen och på lördagen Driver Open, tävlingen i Sveg kallad Lillbrickan, en ny tävlingsform, som börjar växa sig stark.

Annons

Örjan Eriksson, ansvarig för rallyverksamheten i HAK berättade att Driver Open är en enklare form av bilsport.

– Här kan man åka och tävla med vanliga standardbilar, som vi hoppas ska bli en grundplåt för nyrekryteringar inom rallysporten.

– Det kostar väldigt mycket pengar att satsa på tävlingsrally som många intresserade helt enkelt inte har råd med.Det är där Driver Open kommer in i bilden.

I lördags kördes en Driver Opentävling på en cirka tre kilometer lång specialsträcka vid Timmerterminalen. I 8 juli ska det enligt Örjan Eriksson bli en backtävling i Ulvkälla och i midsommar en dragracingtävling på Hedlanda flygplats i Hedeviken. Alla är Driver Opentävlingar.

I lördagens tävling deltog också några riktigt duktiga gammelrävar inom rallysporten, som Mikael Larsson, Jan Andersson och Gunnar Hjelm.

En av deltagarna var även 22-årige svegskillen Mikael Andersson, som körde sin gamla Volvo 740.

– Jag har tidigare tävlat i folkrace och ville nu pröva på Driver Open. Jag ska nog satsa även på den här bilsporten i framtiden, sa han.

– Det är alldeles för dyrt att satsa på att utrusta en vanlig rallybil så därför får man hålla tillgodo med den här nyheten.

Örjan Eriksson berättade att det är Bilsportförbundet som tagit fram den nya tävlingsmodellen, som håller på att sprida sig ut över hela landet.

– Här i Sveg ser vi det som ett bra sätt att komma bort från buskörningen inne i Sveg. Här kan ungdomarna istället under ordnade former tävla med sina bilar. Det märks redan att buskörningen inne i samhället har minskat högst betydligt.

Vi fick även åka en testrunda på Timmerterminalsträckan med gamle rallykanonen Magnus Proos från Sveg, som för övrigt på söndagen var kartläsare åt Patrik Sandell.

En riktig fartupplevelse!

Mer läsning

Annons