Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badets värme lockar när skidåkning blir för kallt

/
  • Ebba Proos, 7 år, från Sveg är på badet med sin familj. Hon gillar bäst av allt att hoppa trampolin.  Foto: Carin Selldén
  • Anna Hjorth, badvärd på Svegsbadet håller ett vakande öga på hopptornet.   Foto: Carin Selldén

Ute är det minus 25. Inne på Svegsbadet är det minst 50 grader varmare och fullt av badande jullovsbarn.

Annons

En vanlig dag på jullovet är det drygt 200 personer på Svegsbadet. Nu jobbar man allt mer medvetet för att få fler turister till badet.

– Är det en dålig dag på fjället kan vara en bra dag på badet, säger badvärden Anna Hjorth.

Planerna finns att Svegsbadet ska samarbeta mer med skidorterna och att man exempelvis ska kunna använda sitt skidpass för att komma in på Svegsbadet. Men än så länge har planen bara hunnit till tankestadiet.

– Det vore dumt att inte genomföra det. Det är många som åker långt för att komma och bada. Har de varit här en gång kommer de tillbaka, säger Anna Hjorth.

Det finns även planer på att anordna bussresor från byarna runt omkring till Svegsbadet. I dag är majoriteten i simbassängen turister och hemvändare.

Men på Svegsbadet är det inte bara simning som gäller utan det finns fullt med aktiviteter som vattengympa, morgonsim, pensionärsgympa. Man kan även boka in sig som grupp på en spakväll eller julbord. Andra vattenaktiviteter som aquaattack och aquaspinn ska man också börja med.

Svegs efterlängtade badhus fyller två år i mars. Några aktiviteter har redan blivit favoriter. Morgonsim och candlelight swim på torsdagskvällarna är väldigt populärt.

– Under torsdagskvällarna under candlelight swim har vi till och med fått börja med bokning på aromabastun, säger Anna Hjorth.

– Det vi tappat på är ungdomar. Där ska vi göra ett ryck på vårkanten. Vi behöver bli bättre på att samarbeta med föreningslivet, och kör ihop med idrottshallen och ishallen, säger hon.

Från 31 mars 2009 till 29 december 2009 såldes 22604 enkelbiljetter, klippkort, hel och halvårskort för 1168712 kronor. Under första året hade Svegsbadet 28000 besökare, vilket var 3000 besökare bättre än budget.

Mer läsning

Annons