Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för stöld och häleri

En man i 20-årsåldern från Härjedalen står åtalad för stölder, misshandel och olovlig körning av tingsrätten i Östersund.

Annons

Den åtalade ska under juni månad 2009 ha tagit två skotrar och vissa tillbehör i Hallen. Mannen ska därefter ha forslat stöldgodset till en ort i Härjedalen och förvarat dessa hos två yngre män i en ort i Härjedalen. De två männen står åtalade för häleri.

20-åringen står även åtalad för att under september månad 2009 olovligen tillskansat sig en motorcykel hos en privatperson i centrala Sveg.

Motorcykeln hittades senare i Brunflo hos en man som nu står åtalad för häleri.

I Mattmar ska även 20-åringen, enligt åtalet, ha brutit upp ett lås, skurit sönder däck och slagit sönder en ljusramp på en bil som ägdes av en person på orten.

Den åtalade ynglingen står även åtalad för misshandel. Den misstänkta misshandeln ska ha skett den 1 januari 2010 då han tillfogat en kvinna smärta och kvardröjande ömhet efter att ha slitit henne i håret.

20-åringen åtalas även för olovlig körning då han den 18 januari kört en personbil i centrala Sveg utan att ha haft körkort.

Mannen har vid ett flertal tillfällen tidigare utfört samma gärning.

Som bevisning mot de åtalade finns muntliga förhör och vittnesuppgifter.

Mer läsning

Annons