Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för dråpförsök med kniv

En 30-årig man har åtalats misstänkt för försök till dråp av en 57-årig man i Sveg i november.

Annons

Enligt förundersökningen rispades och stacks den äldre mannen med en morakniv och fick flera slag och sparkar mot kroppen. Det var i samband med att männen befann sig i en bostad som dråpförsöket inträffade natten mot den 21 november förra året.
Enligt åtalet har 30-åringen försökt ta livet av 57-åringen genom att sparka honom i ansiktet och sticka honom flera gånger mot kroppen med kniven.
I ett utlåtande från sjukhuset hade 57-åringen förlorat mycket blod när han kom dit. Mannen hade skärsår i pannan, på en kind, under hakan och ett djupt stick i ena låret. Åklagare Anna Uddenberg konstaterar att det är frågan om ett livshotande våld från 30-åringens sida.
Ett antal olika personer har hörts i den aktuella förundersökningen och deras berättelser åberopas som bevisning. En person har till exempel berättat att han sett den nu åtalade mannen med blod i ansiktet, på händerna och kläderna den aktuella natten.
I utredningsmaterialet finns bilder på blodiga kläder, kniven och bostaden där händelsen ska ha utspelat sig. Polisen hittade, efter ett anonymt tips, en kniv och en blodig t-shirt slängd i en container, det utgör delar av den skriftliga bevisningen som åklagaren lagt fram i grunderna till åtalet mot 30-åringen.

Mer läsning

Annons