Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda får erbjudande att sluta jobba

118 anställda vid äldreomsorgen erbjuds avgångsvederlag eller en pensionslösning. Det är en del i beslutat om att minska 47,4 årsarbeten inom äldreomsorgen i Härjedalens kommun.

Annons

Socialnämnden i Härjedalens kommun beslutade i tisdags om att reducera antalet anställningar inom äldreomsorgsverksamheten med 47,4 årsarbetare.

Nu har kommunstyrelsen gett personalchefen Leif Hillgren uppdraget att genomföra personalneddragningar.

– För att anpassa verksamheten till beviljad budgetram 2009 krävs, att kostnaderna minskas med cirka 7 miljoner kronor under året och eftersom halva året snart har gått, innebär detta att man måste spara hela beloppet under de sex återstående månaderna, vilket alltså innebär 14 miljoner, säger Leif Hillgren i ett pressmeddelande.

 – Ett erbjudande om ekonomisk ersättning i form av avgångsvederlag eller pensionslösning har skickats de som väljer att avsluta sina anställningar från och med första juli 2009 eller vid en senare tidpunkt som den anställde och arbetsgivaren kommer överens om.

– De 118 anställda som berörs av erbjudandet har tiden fram till den 5 juni på sig att ta ställning till huruvida de är intresserade att ta del av programmet och i så fall lämna in intresseanmälan, säger Leif Hillgren som i sin roll som arbetsgivare kommer att lämna individuellt riktade erbjudanden med information till de som är intresserade.

 

Mer läsning

Annons