Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika har gjort ännu ett klipp

/
  • Annika Sundt och Kajsa Thunell trivs bra i den nya salongen på Vemdalsskalet.Foto: Carin Selldén
  • Annika Sundt tar hand om Caroline Sten från Hede som ska klippa sig. Kajsa Thunell sköter bokningar vid kassan.
Foto: Carin Selldén

Annikas Klipperia i Vemdalen blev Årets serviceföretag i Härjedalen. Förra helgen öppnade de ännu en salong – på Vemdalsskalet.

Annons

För nio år sedan började hedetjejen Annika Sundt att jobba som frisör, hon köpte ganska snart en egen salong och körde sitt eget race.

I november fick hon och Annikas Klipperia ta emot en guldstjärna som Årets Serviceföretag på Härjedalens Guldgala.

– Man märker att många nya kunder har strömmat till efter utmärkelsen, säger Annika Sundt.

Och att Annikas Klipperia är populär är det ingen fråga om. Förra helgen invigdes salong nummer två på Vemdalsskalet, för att hinna klippa alla turister, säsongspersonal och stugägare.

– Tanken är att ha öppet under säsongen men också några dagar i veckan resten av året. Många kunder är stugägare som stannar här under långa perioder, säger Annika Sundt.

Förslaget att öppna en salong på Vemdalsskalet var frisören Kajsa Thunells. Hon började jobba hos Annika i somras efter hon gått klart frisörskolan i Falun.

– Kajsa undrade om vi inte kunde fixa en stol åt henne här uppe. Först kändes det som ett så stort projekt att öppna en till salong, säger Annika Sundt.

Förutom Kajsa Thunell och Annika Sundt jobbar också Maria Karlsson och Malin Andersson på Annikas Klipperia.

– Vi trivs bra i hop och har så roligt tillsammans, man ser fram emot att gå till jobbet. Det är en bra känsla, säger Annika Sundt.

Dessutom trivs hon med den friheten som ges genom att vara egenföretagare. Som att gå och träna mitt på dagen och planera sin tid själv. Men det behöver inte vara värre att vara anställd.

– Det är världens lyx att jobba här, säger Kajsa Thunell som är lite morgontrött och klipper bäst på kvällstid.

– Själv är jag morgonpigg, så vi kompletterar varandra, säger Annika Sundt och skrattar.

Annikas Klipperia nominerades till guldstjärnan med denna motivering: ”Annika med personal är helt fenomenala mot sina kunder.

De är generösa med fika, tidningar, öppettider och annat som kan behövas för att passa kunden. Här känner man sig alltid välkommen!”

– Den 22 januari ska vi på länsfinal i Östersund och äta lunch med landshövdingen, det ska bli spännande säger Annika Sundt.

Mer läsning

Annons