Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånglok övernattade i Sveg

/
  • Ånglokets utflykt till Sveg blev lite längre än planerad. Man fick problem med det under resan och nu får loket övernatta i Sveg tills man har reparerat det.  Foto: Carin Selldén
  • Det här gänget kom för att titta på ångloket som var försenat.– Man fick i alla fall en cykeltur, säger de.
  • Man bytte lok på tåget och for tillbaka mot Orsa.

En skara tågentusiaster väntade på att få se ångloket som skulle vända i Sveg. Men resan blev två timmar försenad då man hade problem med ångloket.

Annons

Under söndagen skulle ett ånglok till Sveg och vända. Det var järnvägsföreningen i Orsa som var på kulturresa på Inlandsbanan.

Tågresan gick till Fågelsjö och Hamra nationalparks 100-årsjubileum, där de flesta steg av. Tanken var att man även skulle anlända i Sveg och vända här, men ankomsten till Sveg blev två timmar försenad då man fick problem med loket. Man fick byta till ett diesellok och ångloket fick övernatta i järnvägsstallet i Sveg.

Orsa järnvägsförening är en ideell förening som enligt stadgan skall ägna sig åt att bedriva upplysning om Orsa som en tidigare betydande järnvägs- och trafikknutpunkt, stimulera turistresor med tågtrafik och bevaka att Orsa i framtiden har en bra järnvägstrafik och främja intresse för kommunikation.

Mer läsning

Annons