Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andnor presenterade (S)kuggbudgeten i Sveg

/
  • Riksdagsledamoten Berit Andnor var kritisk till den nuvarande regeringens politik när hon presenterade socialdemokraternas alternativ till budget. Partiet vill även att extra åtgärder ska satsas på besöksnäringarna.  Foto: håkan degselius

Socialdemokraterna presenterade sin skuggbudget i går.
– Vi vill satsa på 100 000 nya jobb och utbildningsplatser, säger Berit Andnor som höll presskonferens i Sveg under gårdagen.

Annons

Socialdemokraterna och de övriga partierna som är i opposition presenterades sina förslag till budget på tisdagen. Riksdagsledamoten Berit Andnor passade på att besöka Sveg och presentera vad partiet har för planer för Sverige när det gäller ekonomin. Det stora är att man vill investera i nya arbeten och utbildningsplatser, totalt hoppas man kunna skapa 100 000 av den varan med sin version av budgeten.

– För Jämtland och Härjedalen kan det röra sig om mellan 700–800 utbildningsplatser, säger Berit Andnor, som tror att länets landsting och kommuner gynnas om man kunde genomföra socialdemokraternas förslag till budget.

Rotavdraget har blivit en succé. Den vill socialdemokraterna utveckla i sitt förslag.

– Den ska gälla även hyresrätter, säger Berit som tror att bostadsbyggandet i Sverige tar fart med liknade åtgärder.

Socialdemokraterna vill även anslå mera pengar till välfärden, totalt vill man investera elva miljarder mer än vad regeringen har i sin budget, allt för att skolan, landstingen och kommunerna ska få mera resurser att bedriva sin verksamhet.

Man vill även omvandla skattesystemet så att låginkomsttagare och pensionärer får det bättre och klyftorna minskar i samhället.

Trots att det bara är en skuggbudget så anser Berit Andnor att det är ett viktigt dokument för att föra Sverige framåt i kristider.

– Vi blir naturligtvis nedröstade men vi vill visa att det finns alternativ, säger Berit Andnor somefter valet 2010 har gjort sitt i riksdagen efter 19 år.

Mer läsning

Annons