Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler tränar yoga i länet

/
  • Yoga för hela slanten var det i Sveg för den här kvartetten. Från vänster Hanna Svenningsson, Ann Arnesson, Belinda Persson och Carina Kristoffersson. Foto: Leif Eriksson

Yogan växer nu lavinartat i Sverige och inte minst i Jämtland och Härjedalen. I Sveg har man hållit workshop hela helgen under ledning av Ann Arnesson från Östersund.

Annons
– Bara här i Sveg är det ett 50-tal deltagare på våra kurser, berättade Ann, som även sa att yogan blir allt populärare i länet. Flera tusen yogaintresserade handlar det om bara i Jämtland och Härjedalen.
– En av deltagarna i länet hade väldigt ont i ryggen och efter att ha börjat med yogan var all värk borta.
Hanna Svenningsson från Hammarstrand har eget företag i yogabranschen och hon sa så här:
– Yogan har lärt mig att vara medveten, allt leva i nuet här och nu. Man kopplar bort alla tankar när man håller på med yoga.
– Jag började med yoga för två år sedan och har framför allt blivit mycket lugnare, menade Belinda Persson från Sveg.
– Vidare har jag blivit starkare, både psykiskt och fysiskt. Samt mer eftertänksam och ödmjuk.
Carina Kristoffersson, som håller i kursverksamheten i Sveg och Vemdalen, berättade att det är bara är tjejer som håller på med yoga i de båda orterna. Men i Östersund är det nu också några killar på gång. Det finns även en del lite äldre deltagare.
– Många kombinerar yogan med bland annat fysisk träning, sa Carina.
Yogan har indiskt ursprung och betyder att man förenar kropp, sinne och själ.
En vanlig myt som många tror är att man måste vara vig för att utöva yoga, men det handlar inte om smidighet. Det gäller att hitta sina egna gränser i sin egen takt och lära sig vara nöjd med kroppen och vad den klarar av.
Många som börjar med yoga säger att de inte längre är beroende av sjukgymnaster, behandlingar, specialistläkare eller smärtstillande mediciner.
I Sveg håller man till i Norra skolans rörelserum.

Mer läsning

Annons