Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt dyrare att dö i Hede – höjda avgifter upprör

Missnöjet pyr bland församlingsmedlemmarna i Hede- Storsjö och Vemdalens församling efter att avgifterna för att använda församlingshemmet ökat drastiskt.

Annons

Sedan i våras har kostnaderna ökat rejält för den som vill en minnesstund för en avliden i Hedebygden. Detta faktum har gjort många i Hede med omnejd minst sagt upprörda.

– Det är att ockra, säger Anita Nordén som efter samtal med andra bybor fått uppfattningen att många är beredda att begära utträde ur kyrkan efter den kraftiga höjningen.

Beslutet om de höjda avgifterna togs av kyrkonämnden. Beslutet togs med tanke på den dåliga ekonomin i församlingen och man måste tänka på utgifter och intäkter vid varje beslut man tar.

– Vi ser över allt, säger Eva Eriksson som ser det hela som en storm i ett vattenglas men efter protesterna överväger man trots allt att se över beslutet.

– Vi formulerade oss fel och då blir det himla fel. Vi ska ha ett nytt möte den 22 september och då ska vi ta upp det till diskussion igen.

I Svegsbygdens församling är det kostnadsfritt att använda kyrkans lokaler vid liknande arrangemang.

– Är det några avgifter så är de marginella, säger Per Ivar Persson, tillförordnad kamrer vid församlingen, som i dagsläget inte hört några diskussioner om att man ska börja ta några avgifter.

Mer läsning

Annons