Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åldring hittades förolyckad i resterna av nedbrunnet hus

/

I resterna av det nedbrunna huset nära Ängersjö hittades i går en avliden man. Det mesta tyder på att kroppen tillhör den äldre man som äger huset.

Annons

På söndagskvällen uppmärksammade några grannar ett kraftigt ljussken från ett bostadshus strax utanför Ängersjö. Räddningstjänsten larmades till huset som ligger avsides och svårtillgängligt vid Sundet, fyra kilometer från Ängersjö på gränsen mellan Härjedalen och Hälsingland.

– Det var vid halvelvatiden. Vi satt och såg Beckfilmen på tv, säger grannparet till LT.

När räddningstjänsten kom till huset var det övertänt och det enda de kunde göra var att försöka hålla lågorna i schack så att det inte spred sig vidare till övriga hus i området.

En bil blev dock totalförstörd och några ytterligare byggnader fick kraftiga skador.

Räddningstjänstens arbete försvårades av att platsen ligger avsides och svårtillgängligt.

Enligt uppgifter till LT försökte några personer gå in i huset strax efter brandens upptäckt men på grund av den kraftiga eldutvecklingen blev de tvungna att avbryta försöken att komma in i fastigheten.

Under måndagen fanns polisens tekniker på plats för att fastställa vad som orsakat branden. Vid den tekniska undersökningen återfanns en kropp. Det mesta tyder på att den tillhör den äldre man som bor i huset.

– Teknikerna har hittat någonting på kroppen som tyder på att det är fastighetsägaren, säger Lennart Dahlén, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Något besked om vad teknikernas undersökning gett fanns inte sent på måndagseftermiddagen.

Mer läsning

Annons