Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivitetshuset ett lyft för Lofsdalen

/
  • Ola Andersson hoppas att det nya aktivitetshuset ska bli ett lyft för Lofsdalen.    Foto: Håkan Degselius

När turisterna anländer till Lofsdalen under julhelgen ska det nya aktivitetshuset stå klart.

– Jag tror verkligen att det blir ett lyft, säger Ola Andersson samtidigt som taket lyfts på huset.

Annons

I maj startades byggnationerna av det nya aktivitetshuset i Lofsdalen. Ett hus som ska erbjuda det där lilla extra för besökarna i Lofsdalen. Nu är man inne i slutspurten av arbetet – i och med att taket sätts på plats på den 1400 kvadratmeter stora byggnaden.

LT var med när en del utav taket, vägandes närmare 8 ton, lyftes på plats för att pryda sin plats på den nya attraktionen. Ett hus som ska innehålla en bowlinghall med sex banor, restaurang och många andra saker till en kostnad av 25 miljoner kronor.

Ola Andersson, vd för Lofsdalens Fjällanläggningar, ser investeringen som ett stort steg för att den lilla fjällbyn ska få en helhet i sitt utbud.

– Det är bra för de unga som inte går på krogen så att de får något att göra, säger Ola Andersson som inte tror att huset ska gå runt i första taget, men att det i slutändan gör att fler turister kommer till byn.

I Lofsdalen har det investerats enorma pengar under de senaste åren. För tre år sedan blev den nya sexstoliften klar och under våren och sommaren har ytterligare gästbäddar blivit klara.

– Sedan försöker vi förbättra snöanläggningen ytterligare, fortsätter Ola Andersson som trots höstvärmen ser framemot vinterns snö och kyla.

Mer läsning

Annons