Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktivitetshall i Ytterhogdal kan bli verklighet hösten 2010

/
  • Den gamla fönsterfabriken i Ytterhogdal ska byggas om till en aktivitetshall där man bland annat kan spela fotboll. Vad den mer kan användas till ska diskuteras på ett seminarium.   Foto: Leif Eriksson

Planerna på att bygga en aktivitetshall i Ytterhogdal går varma och den 18 september samlar man ihop alla parter och allmänheten till ett seminarium.

Annons

Idén om en aktivitetshall/ fotbollshall i Ytterhogdal har funnits i några år, och projektet närmar sig verklighet. Man planerar att aktivitetshallen kommer att kosta runt 20 miljoner, men finansieringen är inte klar.

– Det är därför vi har konferensen för att samla olika parter och diskutera det. Det gäller att man samverkar – församling, kommun, föreningar och företag, säger Leif Nilsson, ordförande i nämnden, för barn, utbildning och fritid och initiativtagare till projektet.

– Vi vill ha formerna för finansieringen klar så snart som möjligt. Vi kommer också att söka EU-bidrag, säger Leif Nilsson.

Den 18 september bjuder Färgfabriken Norr och Leif Nilsson in till ett seminarium om det kommande aktivitetshuset i Ytterhogdal. Fotboll, kultur, turism och företagande står på agendan.

– Vi vill diskutera vad vi kan använda aktivitetshallen mer till än fotboll, och har bjudit in högstadieelever, företag i bygden, politiker och allmänheten, säger Marie Andersson, projektledare för Färgfabriken Norr.

Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska fotbollsförbundet kommer att delta tillsammans med Susan Bolgar, Strategisk rådgivare för organisationen Kultur och Näringsliv samt Tony Gulbrandzén, Biskop i Härnösands stift.

Seminariet hålls i den gamla fönsterfabriken, där aktivitetshallen är tänkt att byggas.

Förhoppningen är att börja bygga aktivitetshallen hösten 2010.

Mer läsning

Annons