Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarbyte räddar Sno- Wolverine

Fragus Group AB köper upp samliga aktier i SnoWolverine till ett värde av 16 miljoner kronor. SnoWolverine får aktier i Fragus Group AB till samma värde.

Annons

Fragus Group AB förvärvar samtliga aktier i SnoWolverine, Sveriges enda tillverkare av snöskotrar. Förvärvet är ett så kallat omvänt förvärv där ägarna av SnoWolverine får ersatt köpeskillingen genom kvittning mot aktier i Fragus Group AB till ett värde av 16 miljoner kronor.

SnoWolverine gjorde i februari ett försök till listning på Aktietorget. Men bolaget fann att det skulle vara ett alltför stort risktagande för investerarna att slutföra emissionen och den drogs då tillbaka. Bolaget valde att i stället rekonstruera företaget för att skapa ännu bättre förutsättningar.

– Vi har haft en minst sagt utmanade tid bakom oss i kölvattnet av finanskrisen. Nu är vi redo att ta oss an framtiden och vi känner att vi genom förvärvet har skaffat oss ett utgångsläge för framgång. Intresset för våra produkter är fortsatt stort och sträcker sig långt utanför Sveriges gränser vilket är mycket spännande, säger Anders Sterner, huvudägare i SnoWolverine.

Mer läsning

Annons