Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Acceptera beslutet Liljemark"

/

– Vi tycker att det är dags för Liljemark och hans likasinnade, att sluta upp med sitt illasinnade ”krypskytte” mot våra politiker och acceptera verkligheten som den är, säger Billy Anklew, ordförande i föreningen för småskalig vindkraft i Lillhärdal efter Bengt Liljemarks uttalande i gårdagens LT om vindkraften och arbetstillfällena.

Annons

I gårdagens LT uttalade sig Bengt Liljemark om att politikerna i Härjedalen sagt nej till hundratals arbetstillfällen när man sa nej till en vindkraftsutbyggnad i Lillhärdal med omnejd.

Föreningen för småskalig vindkraft i Lillhärdal jobbade emot den storskaliga vindkraftexploateringen och kunde tack vare sitt starka stöd gå segrande ur striden när kommunfullmäktige i november i fjol sa nej till en storskalig utbyggnad.

Nu tycker man att beslutet från kommunens politiker ska stå fast och att det får vara slutpratat om den saken.

– Acceptera verkligheten Liljemark, säger Billy Anklew som är mycket skeptisk till de siffror som nämnts när det gäller antalet arbetstillfällen som det skulle ge bygden eftersom den stora delen av arbetskraften skulle komma utifrån.

– Permanenta arbeten efteråt blir det endast mycket få om ens några. Liljemarks siffror är lika otillförlitliga, som hans tidigare påståenden om fantasibelopp till bygden i form av ”bygdepeng, fortsätter Billy Anklew som är mycket nöjd över att politikerna i Härjedalen tog ett bra beslut.

– Vi är övertygade om att ett vindkraftsfritt Lillhärdal kommer att vara en mycket stor tillgång framöver, när resten av landet förstörts av denna helt onödiga vindindustrialisering, säger Billy Anklew som tycker att det räcker med de 120 verk som Härjedalens kommun sagt ja till redan nu.

– Då har vi med råge nått målet med förnyelsebar energi och då kan vi utvärdera hur många jobb det ger.

Mer läsning

Annons