Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-årige mannen släppt – ny man misstänkt

Den 20-årige man som greps och anhölls misstänkt för mordförsök på en man i 57-årsåldern i Sveg släpptes under måndagen. Nu sitter en annan man i 30- årsåldern anhållen för brottet.

Annons

20-åringen som greps i Ånge och var misstänkt för mordförsök på den knivskurna 57-åringen i Sveg, släpptes efter att uppgifter kommit fram att han hade alibi vid det aktuella tillfället då det blodiga knivdådet skedde.

– Det fanns inte skäl att ha honom frihetsberövad men han är inte avförd från utredningen helt och hållet, säger kammaråklagaren Anna Uddenberg, som i stället ska ta ställning till om den 30-årige man som nu sitter anhållen ska begäras häktad misstänkt för försök till mord.

30-åringen greps vid halv ettiden på måndagsmorgonen odramatiskt i sin bostad på en mindre ort i Härjedalen.

Det var under lördagsmorgonen som en 57-årig man i Sveg blev knivskuren i sin bostad i samband med ett bråk. 57-åringen skadades så illa att han fick blodtransfusion på plats i Sveg innan han flögs med ambulanshelikopter till sjukhuset i Östersund för vård efter den stora blodförlusten. Polisen kunde, trots hans dåliga tillstånd, genomföra några förhör med mannen samtidigt som polisens tekniska avdelning under lördagskvällen gjorde en brottplatsundersökning i mannens bostad.

20-åringen, som först satt anhållen i Östersund, greps under lördagen i Ånge efter ett intensivt spaningsarbete av polisen. När mannen påträffades försökte han fly från polisen genom att springa ut i skogen.

Mer läsning

Annons