Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åringar slog sönder obebott hus

Ett obebott hus i Sveg har under hösten blivit utsatt för omfattande skadegörelse. – Det är cirka 15 namngivna ungdomar som varit med om det, säger Ingrid Larsson vid polisen i Sveg.

Annons

Huset som ligger vid Näset har under hösten haft besök av ungdomarna vid ett flertal tillfällen. Ungdomarna har slagit sönder rutor, tömt pulversläckare och även vid något tillfälle eldat på husets altan.

– Det är en stor mängd ungdomar som var varit med, säger Ingrid Larsson som under veckan hållit förhör med några av ungdomarna och fått mer detaljer hur allt gått till.

Totalt ska det vara cirka15 ungdomar i 13-årsåldern som varit med i vandaliseringen som blev polisanmäld för några veckor sedan av ägarna till fastigheten.

– Ett problem är att ungdomarna tror att de får göra vad som helst bara för att huset står tomt, säger Ingrid Larsson som hoppas på att ett möte mellan ungdomarna, föräldrarna, polisen och den sociala verksamheten inom Härjedalens kommun ska göra att det blir bättre.

– Eftersom de inte är straffmyndiga så får vi föra ett resonemang och de får be ägarna om ursäkt och göra något så att de kan ställa allt till rätta.

Mer läsning

Annons