Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är inte bara jag som inte tålde folk som jagar varg

Annons

Jag hade tänkt låta GO vila, men jag fick ett ömmande brev och jag förstod att det är ett stort bekymmer som Lotta, 49, vill ta upp. Så här skriver hon: Kära GO. Jag upptäckte något när jag plockade bort julgrejerna, adventsstakarna och julgransbelysningen. I varje strömuttag satt det timers, såna där som släcker och tänder belysningen automatiskt. Förr om åren har jag aldrig märkt något liknande och jag frågade min man om det var han som hade placerat ut timers överallt. Han försökte neka från början, men sen erkände han att vid ett besök på Clas Ohlson hade han köpt ett storpack billigt. Han sa att nu när julgrejerna var borta skulle det bli ett par över så han skulle placera en i kaffebryggarens eluttag så vi kunde ladda den varje kväll och få nybryggt kaffe direkt när vi klev upp på morgonen.

Det här påminner mig om min far som gillar teknik och han handlar reläer. Jag vet inte vad han har dem till, men han har flera kartonger med olika sorter som han säger säkert kommer till användning en vacker dag. Nu är jag orolig för att min man har blivit gubbe. Snälla GO, tror du att han har börjat falla in i gubbighet? GO svarar: Det är mycket möjligt, ja, rentav troligt att din man håller på att utvecklas till gubbe. Män på väg mot gubbåldern har en förmåga att bara se det praktiska i saker och ting, utan att snegla mot om det verkar suspekt eller inte. Jämför med ett överdrivet intresse för påsförslutare, tejp, skruvdragare, usb-minnen och blodtrycksmätare. Ett tips är att inte konfrontera honom, utan låta den eventuella gubbigheten fortskrida i tysthet. Men att inte prata om hans tillstånd kan göra det nästan omöjligt att diagnostisera åkomman. Du får inga ledtrådar om ni inte samtalar. Du vet inte om han börjar intressera sig för kokkaffe, Radio Jämtland och långkalsonger? Men det finns ett osvikligt test som det går att ta till nu när det är kallt ute. Lura ut honom på balkongen. Du kan säga att du befarar att något inte står rätt till med den digitala termometerns givare.

Nu gäller det att se upp. Samlas snor i en kristallklar droppe under hans nässpets är det inget snack. Han är gubbe. Inte mycket att göra åt, men det är alltid skönt att få diagnos. Håll koll på tecknen. Lycka till och god fortsättning. Såja. Då var dagens frågespalt över, men det verkar finnas lika många frågor som det finns gubbar i vardande. Skriv gärna. Jag försöker svara så gott jag hinner. Efter uppmärksamheten för spalten sitter jag en hel del av tiden och bara väntar på att TV i Norrköping ska höra av sig. Fråga GO skulle kunna bli ett stående inslag i Fråga doktorn, ett program som för övrigt blir mer och mer intressant för varje dag som går. Förresten så trodde jag ett tag att det var bara jag som inte tålde folk som jagar varg, men den senaste veckan har visat att jag hade fel.

Mer läsning

Annons