Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Viktigt med folkomröstning om skidtunneln" – ska samla in namnunderskrifter

/
  • Theresa Flatmo och hennes partikamrater i Centerpartiet har tagit initiativ till en namninsamling gällande en folkomröstning om skidtunneln i Gällö.
  • Kommunstyrelsen i Bräcke har sagt ja till att skjuta till 20 miljoner till bygget av skidtunneln i Gällö.

Centerpartiet vill ha en folkomröstning i frågan om skidtunneln i Gällö. Under helgen samlas namnunderskrifter i kommunen in.
– Det här är jätteviktigt för att inte bilda en spricka i kommunen, säger Theresa Flatmo, oppositionsråd.

Annons

Under måndagen hålls ett extrainsatt sammanträde i kommunfullmäktige där frågan om skidtunneln i Gällö ska behandlas på nytt. Enligt oppositionsrådet Theresa Flatmo (C) är detta en mycket laddad fråga, där åsikterna går isär bland kommuninvånarna.

– Jag kan inte gå in någonstans i Bräcke kommun utan att diskutera tunneln. Nu på morgonen har jag haft fem samtal, både från upprörda kommuninvånare som säger att vi måste dra i handbromsen och från dem som tror på det här. Det finns dem som säger rakt ut att de flyttar från kommunen om projektet blir av och det finns andra som säger att det är en stor möjlighet för Bräcke kommun.

Därför vill Centerpartiet med Theresa Flatmo i spetsen nu få en mer exakt uppfattning om var kommuninvånarna står i frågan. Under fredagen lades namnlistor ut över hela kommunen. För att det ska bli en folkomröstning om skidtunneln krävs att strax över 500 personer skriver på listorna.

– Det sista vi behöver i en så här liten kommun är en sprickbildning. Vi har tur som lever i en demokrati. Då ska vi nyttja det, då ska folket få säga sitt, säger Theresa Flatmo.

Hon tror att centerpartisterna kommer få många namnunderskrifter på listorna, som de tar med sig till måndagens möte.

– Jag tror inte att det här är något som majoriteten heller ställer sig främmande till. Det handlar ju bara om att lyssna in vad folket säger. Jag tycker inte att en folkomröstning ska vara något främmande för dem, jag kan inte se det, säger Theresa Flatmo.

Läs även: Ja till skidtunnel i Gällö

Beslut om skidtunnel i Gällö skjuts upp

Pengabrist kan knäcka skidtunneln i Gällö – flera miljoner saknas

Mer läsning

Annons