Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdpersonal anklagar sin chef: Hon hotar oss

/
  • ”Om ett 20-tal personer berörs av nedskärningar kan man inte räkna med att bli särskilt populär”, konstaterar Saila Quicklund, på bilden tillsammans med Lars Liljedahl, Bräcke kommuns skol-, vård- och omsorgsförvaltningschef.

Saila Quicklund, vård- och omsorgschef i Bräcke kommun, har hamnat i blåsväder. I ett brev ställt till chefen för skol-, vård och omsorgsförvaltningen uttrycker personalen inom sjukvårdsverksamheten sitt stora missnöje över Quicklunds sätt att sköta jobbet.

– Hon hotar oss, skriver de bland annat.

Annons

Saila Ouicklund har i sitt arbete tvingats göra kraftiga besparingar i verksamheten.

– Jag har bidragit till att vi vid årsskiftet redovisade ett plusresultat på 650 000 kronor från att ha legat på minus tre miljoner. Nu har jag lagt ett nytt sparförslag där vi tvingas spara ytterligare sju miljoner.

– Om ett 20-tal personer på så sätt berörts kan man inte räkna med att bli särskilt populär.

Så kommenterar Saila Quicklund, brevet från sin underställda personal.

I brevet, som inte är undertecknat, till chefen för skol-, vård- och omsorgsförvaltningen, Lars Liljedahl, har personalen inom kommunens sjukvårdsverksamhet uttryckt sitt stora missnöje över Quicklund.

Kritiken mot henne är inte nådig: ”Man upplever henne som opålitlig och hon kör över oss. Vi upplever att hon hotat oss, hon försöker muta oss genom att erbjuda förmåner och hon sätter munkavle på oss. Hon har uttryckt att hon har informatörer på arbetsplatserna.

Man kan sammanfatta det hela med att vi är rädda för henne.

Vi anser att det är oacceptabelt med en sådan chef och om detta ärende skall tas upp till behandling ska det ske i den stora HSL-gruppen där arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor/distrikssköterskor ingår.”

Skribenterna klassar Saila Quicklunds beteende som ett arbetsmiljöproblem och önskar att Liljedahl tar tag i ärendet.

Brevet inkom förra veckan och i måndags slog sig Liljedahl och Quicklund ner och resonerade kring både genomförda åtgärder i kommunen och kritiken mot Quicklund.

– Vi har tagit brevets innehåll på största allvar och brevet kommer att leda till ett utvecklingsarbete, både kring organisation och det individuella, säger Liljedahl.

– Vi står inför att analysera vad som sagts och hur detta uppfattats.

– Upplevelsen med tidpunkt, tonläge och timing ligger ju i betraktarens ögon.

– Ingenting sker med Saila. Hon ska fortsätta sitt utvecklingsarbete som chef. Hon är fortfarande ansvarig vård- och omsorgschef och jag kommer att ge henne allt stöd jag kan.

– Vi har beslutat att genomföra en del organisationsförändringar nu och därefter andra möjliga organisationer inom gruppen.

– Saila Quicklund är en duktig chef med en lång rad kvaliteter och hon har med hög drivkraft slitit med ekonomi och budget, men ingen är ju perfekt, säger Liljedahl.

LT gjorde under onsdagen flera försök att intervjua företrädare för den berörda personalen utan att lyckas.

Mer läsning

Annons