Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ligger Källarne?

/

Så ber LT att för andra gången på kort tid få tacka Vägverket för en rejäl folkhemsrökare!

Annons
För några veckor sedan kunde vi förundras över hur verket på ett mycket förvirrande sätt felmålat linjemarkeringarna på den nyasfalterade E 14 mellan Pilgrimstad och Bräcke, en felmålning som ännu inte åtgärdats.
Och nu är det dags igen.
På måndagen gjordes vid vägkorsningen vid riksväg 87 vid Indalsälven i Stugun en omsorgsfull uppmontering av nya vägvisarskyltar i riktning mot Bomsund, Höglund och Kälarne.
Det vill säga skylten visar mot "Källarne".
Namnet står stolt, fräscht och eftertryckligt felstavat på två skyltar, en på varje sida av en ny skyltpelare med stormsäker stolpe och rejält betongfundament.
Den gamla, rättstavade skylten ligger i diket intill och väntar på återvinning.
Hur de personer är funtade som lägger ner en massa jobb på att montera upp två så uppenbart felstavade skyltar som visar mot Bräcke kommuns tredje största samhälle övergår just nu undertecknads förstånd.
Hur det blivit som det blivit har egentligen ingen betydelse, men det är lätt att tycka att Vägverket genom att montera upp den felstavade skylten visar prov på nonchalans inför Kälarneborna.
En skylt av det här slaget kostar runt 2 000 kronor. Vägverkets skyltleverantör är företaget Meag, Köping.
- Tänk om man ändå kunde komma på dem med att ha skyltat fel när de sänkt farten från 90 till 80, sade en anonym förbipasserande.

Mer läsning

Annons