Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för sjönära Bräcke marknad

/
  • Marknadsgeneral Christer Lindgren guidade Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten, som konstaterade att kommunens mark på det här sättet används till ett trevligt ändamål.
  • Anneli Boije, Barbro Einarsson, Hasse Eriksson, Åke Forslund, Gudrun Boije och Anders Edling fann svalkande skugga i marknadens öltält.
  • Beachparty på en marknadsplats är inte dumt tyckte det här Ångegänget. Erik Rosenlund, Fred Rosenlund, Jesper Lund, Cassandra Lund, Sara Näsström och Ann-Marie Ljungdal. Foto: Ingvar Ericsson
  • Bräckeområdets hängivna dokumentärfotograf Kerstin Andersson tog en bild på Anders och Inger Lundqvist som glatt poserade i sjönära skugga under första marknadsdagen.
  • Bräckes begåvade konstnär Katarina Nilsson sysslade med ansiktsmålning under marknaden. På bilden ger hon sig i kast med Saga Kadin, Ånge, under överinseende av Linda Lång, Bräcke.  Foto: Ingvar Ericsson
  • Trångt och folkligt blev det på Bräcke marknad med dess nya läge nära sjön.

Efter att ha valsat runt i byn på en lång rad ställen finns det all anledning att tycka att Bräcke marknad nu funnit sin hittills allra bästa plats.

Annons

Marknadsgeneralen Christer Lindgren småmyste mera än vanligt när han fick gå runt på en riktigt sjönära Bräcke marknad som i år placerats Bräcke kommuns mark i anslutning till Bräcke båthamn.

– Det här är trivselrekord.

Uppskattningsvis 3 000 personer besökte marknadens första dag i lördags.

– Och det brukar bli lika mycket dag 2, förklarade Lindgren och lät som om han förstod sig på.

En finess med den nya lokaliseringen av marknaden är att bilisterna kunde parkera ute i Bräcke samhälle och bekvämt använda gångtunneln under järnvägen, ”Bräckes Undergång”, för att ta sig till marknadsplatsen.

Visst bidrog lördagens fantastiska väder till den publika framgången.

– Det blir ju skit överallt om det regnar, konstaterade Lindgren.

En alldeles särskild succé gjorde Stavres stolta ångare ”Alma” som gjorde turer på Bräckefjärden.

I och med att marknaden placerats intill hamnen var det många som fick chansen att upptäcka den fina båten och företa en provtur.

Under lördagen togs ett par extraturer.

Mer läsning

Annons