Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjöhus fick stororder – säkrar jobben i i två år

/
  • Klas Lif har tagit hem en order om 61 hus värd 21 miljoner kronor till sin nya fabrik i Pilgrimstad.

Inte alla industriföretag drabbas av den förlamande lågkonjunkturen. Ett som arbetar med fanan i topp och kan ståta med en färsk och rejäl orderpåfyllning är Klas Lifs husfabrik Storsjöhus med fabrik i Pilgrimstad.

Annons

För knappt tre veckor sedan fick företaget en order om leverans av 61 enfamiljsvillor till ett sammanlagt värde av drygt 21 miljoner kronor till ett nytt 450 hus stort område i kvarteret Örtagården i Hedvigslund i Stockholm.

Ordern leder till att de i dag tio anställda i fabriken har sina jobb säkrade under till att börja med de närmaste två åren och att de kommer att få minst fem, kanske upp emot tio nya arbetskamrater.

Beställare i Stockholm är byggföretaget Småa AB.

Storsjöhus husfabrik i Pilgrimstad stod nybyggd och klar för bara ett halvår sedan och har ett nära samarbete med ortens andra husfabrik Pilgrimstahus.

Pilgrimstahus kommer att få en hel del jobb med den nya ordern, men jobbet skall i första hand utföras av Storsjöhus eget folk.

– Det är inte omöjligt att jag måste anlita även andra fabriker, men det blir inte aktuellt förrän kapaciteten utnyttjats till max i de båda Pilgrimstadsfabrikerna.

När LT senast rapporterade om Klas Lifs affärer och vi förundrades över hans tio miljoner kronor stora satsning på en ny fabrik i brant sjunkande konjunktur förklarade Lif ”att det ju är i lågkonjunkturen som man ska satsa. Då är byggpriserna låga och man gör sig klar för att möta den konjunkturuppgång som kommer”.

– Jag menar att uppgången redan startat, säger Lif, som byggde sin fabrik i Pilgrimstad utan hjälp av bank.

Klas Lif är just nu i slutskedet i förhandlingarna om ytterligare en större husleverans till Stockholm, ett uppdrag där han både deltar i projekteringen och är delintressent och som han räknar med att få vara med och producera i sin fabrik.

– Den nya ordern är ungefär lika stor som den som vi nu fått av Småa och om den går vägen tvingas vi kanske att anställa ytterligare fem personer.

Klas Lif säger sig vara irriterad på sig själv för att han inte byggde sin Pilgrimstadsfabrik 500 kvadratmeter större än han gjorde.

Mer läsning

Annons