Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stationshus till försäljning

/

Bräcke stationshus är till salu. Jernhusen AB har lagt ut den 440 kvadratmeter stora fastigheten, byggd 1916, till försäljning och begär en miljon kronor för den.

Annons

– Köpeskillingen är låg och hyresintäkterna ligger på sammanlagt närmare 600 000 kronor så vi räknar med att huset ska vara intressant att köpa, säger Jernhusens Claes Schillerström.

Bräcke stationshus är ett av 40 stationer i landet som är till salu och under 2008 fick fler än 30 av Jernhusens fastigheter nya ägare.

– Utgångspunkten i våra försäljningar är att kommunen och det lokala näringslivet bättre kan utveckla nya verksamheter.

En av hyresgästerna i Bräcke stationshus blir Jernhusens helägda dotterbolag SRAB, som via en stationsavgift reglerar förhållandet med de tågoperatörer som trafikerar stationen. Den 80 kvadratmeter stora väntsalen blir således kvar i orört skick.

Bräcke station har som LT tidigare rapporterat tillhört Jernhusens sorgebarn.

Inte på grund av några kvalitetsbrister, utan på grund av att ungdomar i Bräcke under åren haft den dåliga smaken att sabotera lokalen med klotter och förstörelse.

– Det pris som är satt på fastigheten ska uppfattas som en prisindikation ochg försäljningen kommer ske genom ett anbudsförfarande och säljs till högstbjudande, säger Claes Schillerström.

Mer läsning

Annons