Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal plånbok och bilstereo - polis hann ifatt i Brunflo

Fem norrmän som skulle hem till Norge fick punktering på en av de två bilarna i Bräcke. När de fick hjälp på däckfirman passade en av norrmännen på att stjäla en bilstereo och en plånbok från en ur personalen.

Annons

Polisen gjorde en snabb insats - tjuvarna kunde stoppas i Brunflo.

– Vi chansade på att ungdomarna fortsatt sin resa hem till Norge via E 45:an. Vi mötte upp bilarna i Brunflo. Det är tur att inte alla tjuvar är alltför smarta, säger Lars Ragnvaldsson vakthavandebefäl hos Östersundspolisen.

De fem normännen, som alla är i 20 års ålder, fick efter polisens ingripande fortsätta sin resa hem till Norge utan stöldgodset. Polisen, som såg bilstereon i en av bilarna, fick ett erkännande från en av killarna som påstod att han ensam stulit plånboken och stereon. När polisen hade en säker identifiering av mannen kunde alla fem fortsätta sin resa hem. Enligt vakthavandebefäl är det oklart vilket straff norrmännen kommer att få för stölden.

– I normala fall handlar det om böter även om straffskalan innefattar fängelse, säger Lars Ragnvaldsson.

Händelsen inträffade under onsdagseftermiddagen och värdet på stöldgodset uppgick till 15 000 kronor. Ungdomarna är sedan tidigare kända av den norska polisen.

 

Mer läsning

Annons