Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex fritidshus utsatta för inbrott runt nyår

/
  • Inbrottstjuvarna hade rört ihop alla matvaror som de hittat i skåpen och sedan hällt det över soffan i Inger Breils sommarstuga. Foto: Inger Breil
  • ”Vintersäsongen är helt förstörd och näverluren hade min pappa gjort så den hade ju affektionsvärde för mig”, säger Inger Breil.

Sex stugor i trakten av Pilgrimstad har drabbats av inbrott och skadegörelse under nyårshelgen. När Inger Breil kom till sin stuga upptäckte hon en oväntad röra i soffan.
– Man undrar hur de som gör sådant här tänker, säger hon.

Annons

Strax öster om Pilgrimstad har sex stugor fått oönskad påhälsning under nyårshelgen.

– Det var mest troligt natten mot tisdagen den 30 december som det hände. Vi har haft inbrott två gånger tidigare så nu har vi vanan att åka förbi en gång i veckan eller så.

– Vi upptäckte i onsdags att dörren stod på vid gavel och att en ruta var krossad på vår stuga, säger Margit Larsson.

Det var fyra stugor bredvid varandra i trakten av östra och västra Andsjön som blev drabbade av tjuvar. Eftersom två stugor vid vägen mot Fanbyn också haft inbrott var polisen i närheten. De åkte upp och tog fingeravtryck samt spår på alla brottsplatser.

Inger Breil äger en annan av stugorna där tjuvarna tagit sig in genom en krossad ruta och när hon kom till platsen dagen därpå möttes hon av en oangenäm syn.

– Tjuvarna hade inte hittat något att stjäla, eftersom vi tagit hem allt värdefullt. Bara en klockradio saknas. Däremot hade de gripits av något vansinne och hällt alla specerier som fanns i köket i en hink och rört om.

– Det var soja, fiskbullar, mjöl, vita bönor, kakao, tomatkross bland annat. Sedan hade de hällt alltihopa över soffan och ryckt ner en näverlur och lagt dit tillsammans med några kuddar. Det var en hemsk röra i hela huset, säger Inger Breil.

I stugan bredvid hade inbrottstjuvarna heller inte hittat något att stjäla men däremot ägnat sig åt liknande skadegörelse. En burk svart målarfärg hade de använt till att måla golv, gardiner och väggar med.

– Det här är andra gången som vi haft inbrott så man borde ju vara luttrad med det känns hopplöst. Vi har ju inget vatten heller vintertid så jag kan inte städa förrän till våren.

Vintersäsongen är helt förstörd och näverluren hade min pappa gjort så den hade ju affektionsvärde för mig, säger Ingrid Breil.

Både Inger Breil och Margit Larsson tror att förövarna hör hemma i trakten.

– Det är ju bra om det här uppmärksammas. Kanske någon hör någonting och vi får reda på vem som bär sig så här illa åt, säger Inger Breil.

063-15 55 30 anna.backlund@ltz.se

Mer läsning

Annons