Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebecca från Skylnäs kommer starkt i armbrytartävlingar

/
  • Med ett halvårs medaljskörd på armen för LT-kamerans skull går Rebecca Jonasson en showmatch mot pappa Kalle vid köksbordet i Skylnäs. Foto: Ingvar Ericsson

I dag, fredag, gratulerar vi Rebecca Jonasson, tydligt talangfull armbryterska från Skylnäs, söder om Pilgrimstad, som fyller 13 år.

Annons
Så formellt är det inte förrän i dag som hon kan klassas som junior.
I söndags dängde hon dock en stor del av konkurrensen och tog som yngsta deltagare hem tio segrar av 14 möjliga i Blockbrytet, en nordisk armbrytningstävling i Gävle, ett av landets större arrangemang i genren.
Hon tävlade med både höger och vänster hand och är den yngsta som deltagit i tävlingen.
Dessförinnan har hon vid en rad tävlingar, främst i Västerbotten, spöat konkurrenter efter noter.
Rebecca upptäckte för bara lite drygt ett halvår sedan sina talanger i sporten.Detta när hon tillsammans med kamrater från Gällö skola besökte skidskytte-VM som hon sammanträffade med Björn Ferrys armbrytningsvärldsmästarinna till hustru, Heidi Andersson, bosatt i byn Ensamheten, Sorsele.
Heidi deltog givetvis vid arrangemanget i Gävle där hon gick en match mot Rebecca och som Heidi givetvis vann.
- Om några år, och om hon fortsätter att träna blir Rebecca inte att leka med, recenserar Heidi när LT på torsdagen intervjuade henne i ärendet.
Rebecca är givetvis medlem i Jämtland Armsport och hon tränar både i Östersund och i lilla sporthallen i Gällö skola, som numera är försett med ett riktigt Heidi Andersson-brytbord.
Rebecca sparrar gärna och ofta mot brorsan Fredrik och killarna i Gällö.
- Tjejerna ger så dåligt motstånd…!
I armbryteri är man junior fram till 19 års ålder, varefter livet delas upp i olika åldersgrupper, vilket gör att man kan elittävla i sporten fram till the bitter end of life. Dieten kan ju ha sin betydelse.
- Jag gillar mormor Britt-Marie Johansson köttbullar och mammas Ankis mat.

Mer läsning

Annons