Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Präster reste till London – köpte nya rituella kläder

/
  • Komminister Stepanus Neib och kyrkoherde Eva Eriksson befinner sig i London för att köpa rituella kläder till Bräcke och Revsund.
Foto: Ingvar Ericsson

I ett försök att popularisera kyrkan och bättra på besökssiffrorna befinner sig just nu en delegation om sex personer, tre präster och deras respektive, från Bräcke och Revsund/Gällö fyra dagar i London för att skaffa nya rituella kläder till båda kyrkokörerna, till barnkörerna och till funktionärer i kyrkorummen.

Annons

Kyrkan inom Bräckes och Revsunds pastoratsgränser ska bli ”mera katolsk” och andakterna mera lust- och musikfyllda.

Döderhults församling, nära Oskarshamn i Småland, har varit stilbildande och där det uppmusikaliserade mässkonceptet enligt en egen modell testats med framgång.

Vissa söndagar kan man i Döderhult enligt uppgift ha 100 – 200 personer i publiken.

Det var i våras, när arbetslagen i Bräcke och Revsund var på väg på personalresa till Rom(!), som idén med den nya formen av publiklockande mässa föddes.

Ett studiebesök företogs för några veckor sedan i buss till Döderhult och då det befanns att detta var någonting för de två östjämtska pastoraten.

Kyrkoherde Eva Eriksson har fullt ut anammat idén och är i färd med att uppdatera kyrkorna och almanackan för nyordningen som sålunda innehåller flera musikaliska mässor.

Nyordningen kräver dock rituell klädsel, något som nu är på ingång.

Mer läsning

Annons