Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pilgrimstadbryggeriet gör folköl till länsbutiker

/
  • Jämtlands bryggeris marknadsansvarige Peter Dahlström och bryggarmästaren David Jones ser fram emot att om en månad lansera ett folköl för länets dagligvarubutiker. Foto: Ingvar Ericsson

Jämtlands Bryggeri i Pilgrimstad som hittills varit ett renodlat starkölsbryggeri blir inom kort ett fall för länets Konsum och Ica.

Annons

Bryggeriet lanserar runt nästa månadsskifte ett 3,5-procentigt folköl för dagligvaruhandeln.

Det nya ölet kommer endast att säljas inom våra länsgränser och har tagits fram främst för att fylla ut den invanda försäljningssvackan under sommaren.

LT har tidigare rapporterat om hur det lilla och nog så medaljtyngda bryggeriet i Pilgrimstad byggts ut och fått större produktionskapacitet, något som inte helt och håller följer marknadens behov under lågölssäsongen.

– Vi vill givetvis ha full produktion varje dag året om och det här kan vara ett sätt att lösa säsongssvackan, säger företagets marknadsansvarige, Peter Dahlström, Östersund.

Pilgrimstadsbryggeriet har största delen av året full huggning med att fylla marknadens efterfrågan på det medaljtyngda företagets produkter, men våren och sommaren lär av hävd vara den årstid när främst restaurangerna, i första hand på våra breddgrader, säljer mindre öl.

Det är ännu inte bestämt vad det nya ölet, en lager, skall heta, men enligt Dahlström kommer man att använda sig av ett redan befintligt varumärke.

– Mycket talar för ”President” eller ”Bärnsten”.

Att varumärket kan saluföras i dagligvaruhandeln hoppas man skall öka folks kännedom om och intresse för Pilgrimstadsföretagets Systembolagssortiment.

Det kan i sammanhanget nämnas att det gått lite ont för Pilgrimstadsbryggeriet när det gäller lanseringen av årets påsköl.

Till följd av att företaget ett par dagar för sent lämnade in sin offert om påsköl till Systembolaget blir produkten ingen vara i Systemets ordinarie sortiment, utan förpassas till beställningssortimentet.

Ölet får finnas som lagervara endast i bryggeriets närmaste systembutik, som i det här fallet är butiken i Lillänge, Östersund.

Mer läsning

Annons