Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya husfabriken i Pilgrimstad invigd

/
  • Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten, s, bandklipparen landshövding Britt Bohlin, den nya fabrikens ägare Klas Lif, fastighetens tidigare ägare Ruth och Alvar Persson samt Pilgrimsta Hus ägare Johan Hamberg i samband med torsdagens fabriksinvigning.  Foto: Ingvar Ericsson
  • Foto: Ingvar Ericsson

Man riktigt såg hur det lyste omkring Ruth och Alvar Persson, Pilgrimstad, när de på torsdagen fick spankulera runt i det som bara för några år sedan var deras levebrödslokaler i Pilgrimstad.

Annons
Där de två under drygt 30 år med stor framgång sålt husvagnar har Klas Lif, Östersund, etablerat en husfabrik som han denna dag anlitat landshövding Britt Bohlin att inviga.
För ändamålet har Lif byggt ut huset flerfaldigt och utan bankstöd lagt ner runt tio miljoner kronor.
Klas Lif startar arbetet i huset med sju anställda, ett antal som han räknar med inom en inte alltför avlägsen framtid skall vara fördubblat och fabriken kommer att fungera i samarbete med Pilgrimsta Hus i Pilgrimstad.
Han har till sin personalstab rekryterat fyra personer som fram till nyligen jobbade på konkursade husfabriken i Bräcke.
Fabriksstarten äger rum i samma veva som husbranschen synes vara i färd med att säcka ihop under lågkonjunkturen och tusentals fabriksarbetare på sistone förlorat jobben, något som inte förefaller oroa Klas Lif det minsta.

Mer läsning

Annons