Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya flytande kåtor på plats i Hovdsjön

/
  • Nu är de nya flytande kåtorna på plats i Hovdsjön.
  • Wilbert Golverdingen är rättmätigt stolt över sina spartanska, men hittills mycket uppskattade flytande campingstugor. Foto: Ingvar Ericsson
  • För flott-gästernas toalettbruk har Wilbert byggt ett särskilt vindskydd.

Nu är de klara, sjösatta och tagna i bruk, de två kåtflottar som Wilbert Golverdingen tillverkat till fromma för lugnlängtande turister från mellaneuropa.

Annons

LT rapporterade i våras om hur familjen Golverdingen emigrerat från Holland och köpt sig en gård i Lugnvik, Nyhem, norr om Bräcke.

Där sysslar familjen bland annat med turistindustri och har skaffat ett ansenligt koppel siberian husky-hundar för slädåkning vintertid.

Vi kunde även visa bilder på de ihopspikade flottarna som lastats ut framför Nyhems snickeri där de väntade på islossningen på Hovdsjön, där de skall locka turister somkmartid.

Nu är de båda flytetygen sjösatta i varsin ända av sjön där redan ett antal engelsmän och holländare bott.

Marknadsföringen av verksamheten har skett via Internet och med hjälp av ett antal reseförsäljare i Holland, England och Tyskland.

Flottarna, som parkerats några tiotal meter från stranden, mäter 25 kvadratmeter och där man kan sova på madrass nattetid och sola på madrass dagtid.

Hygienhyddor har rests i skogen nära flottarna och hela härligheten bedrivs i total avsaknad av elektricitet.

Varmvatten erhålles med hjälp av gasolbrännare.

Mer läsning

Annons