Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny viadukt över järnvägen i Bräcke klar hösten 2011

Om knappt två år, under senhösten 2011, kan den stå klar att tas i bruk, den nya och sedan ett dussintal år omtalade, utredda, projekterade och inte minst efter-längtade viadukten över järnvägen mellan E 14 och Bräckes västra bostads- och industriområde.

Annons

Den nya anläggningen placeras i anslutning till det så kallade E 14-huset vid Bräckes norra utfart och bron och överfarten nås via en rondell på E 14.

På måndagen tillkännagav Bräcke kommun att finansieringen av det runt 30 miljoner kronor dyra projektet är klar.

Bygget finansieras av Vägverket med 2,5 miljoner, av banverket med 8,5 miljoner, av länsstyrelsen med 11,5 miljoner och Bräcke kommun med 7,5 miljoner.

Bygget startar i april eller maj med att man börjar bygga upp en hög vägbank intill och längs E 14 och som skall utgöra starten på den runt sju meter höga bron över järnvägen.

När man åkt över bron hamnar man intill industriföretaget Sojnos industrihus.Det är angeläget att det här bygget kommer igång så snart som möjligt, säger Bräckes kommunalråd, Sven-Åke Draxten, (S).

– Bommarna på den nuvarande järnvägsövergången är fällda sammanlagt runt tre timmar per dygn och vi vet att järnvägstrafiken kommer att öka.

En färsk trafikmätning visar att i snitt 2 000 fordon per dygn i dag passerar övergången.

För pengarna får man även en gång- och cykelväg som följer järnvägens västra sida från den nya viadukten och fram till ”Bräckes undergång”, gångtunneln under järnvägen intill järnvägsstationen.

Bräcke kommun har i sin budget för 2010 avsatt en miljon kronor för att åstadkomma finesser som en pendlingsparkering, sannolikt placerad i anslutning till järnvägsstationen.

En laddstation för elbilar ingår i paketet och kommer att vara klar att tas i bruk inom de närmaste veckorna.

Stationen placeras på parkeringen mellan Centrumgrillen och Länstullhuset/Bräcke turistbyrå.

Mer läsning

Annons