Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till personalförening – hellre en ny soffa till väntrummet

Från årsskiftet organiserar landstinget i Jämtland sin friskvård i en personalförening. Bräckes hälsocentral hade hellre sett en ny soffa till väntrummet.

Annons

– Våra möbler i väntrummet är gamla och trasiga, det finns inga pengar till nya. Troligtvis ska vi få en begagnad soffa från Rätans hälsocentral. Det är väl ok, i dessa spartider, skriver de till landstinget i ett protestbrev mot nymodigheterna.

Ett 30-tal anställda på hälsocentralerna i Stugun, Hammarstrand och Bräcke protesterar mot att landstinget tänker bilda en personalförening och anställa en person på 75 procent.

De menar att ingen har frågat efter en sådan förening.

De anställda vid hälsocentralen i Bräcke beskriver en arbetsmiljö som är hårt pressad.

”Ständigt får vi höra att vi måste spara mera, och visst förstår vi att det är svåra ekonomiska tider”, skriver de.

Samtidigt beskriver de hur vaktmästaren som hade hand om posthanteringen och dagskassan har plockats bort. Nu är det personalen som ska sköta detta.

– Att gå med dagskassan är en säkerhetsrisk har landstingets säkerhetschef påpekat. Ett förslag är att köpa ett väggfast säkerhetsskåp för 9 000 kronor, som securitasvakter ska tömma någon gång i veckan.

Men landstinget tycker att det kostar för mycket, så det blir inget skåp.

Vikarier får inte tas in, inga utbildningar, planeringsdag till minsta möjliga kostnad, bidrag till massage en gång i månaden, förslag om att friskvårdstimmen ska dras in och begränsningar av folkhälsovården.

”Vem är det då som frågar efter en personalförening?” undrar de.

Primärvården i Ragunda beskriver hur de har fått varsla 75 procent undersköterska, 25 procent läkarsekreterare och 50 procent administratör. De har redan avskedat 50 procent sjukgymnastbiträde.

”Då tycker vi det är märkligt att ”skapa” en ny tjänst”, skriver de.

– Vi får hela tiden höra att det inte finns några pengar. Det har vi full förståelse för eftersom vi är väl medvetna om det ekonomiska läget som landstinget befinner sig i.

”Därför finner vi denna personalförening med tillhörande tjänstetillsättning onödig och vill på detta sätt protestera.”

På landstingets intranät har de kunnat läsa sig till att personalföreningen ska jobba med att stärka och främja sammanhållning och kamratskap, bidra till att alla anställda ska må bättre psykiskt som fysiskt, sätta guldkant på fritiden genom att erbjuda ett varierande utbud av aktiviteter, aktiviteterna anpassas efter intresse och önskemål, all verksamhet ska präglas av ”vi-anda”.

”Vi anser att det inte behövs någon personalförening, våra ”guldkanter” kan vi klara av att göra själva”, slår Bräcke hälsocentral fast.

Men personalchefen Björn Ahlnäs tror att en personalförening kommer att gynna personalen, inte minst vad det gäller utbud av kultur och friskvård.

– Vi kommer att organisera mycket av vår friskvård i en personalförening. Anledning till det är att kunna utöka tillgången till aktiviteter, vi ska kunna sluta avtal med externa leverantörer exempelvis kring massage eller få rabatter på bensin, säger han. Det kan vi inte göra inom ramen för landstingets som myndighet.

– Vi har varit dåliga på att kommunicera vad det handlar om. Genom en personalförening kommer samtlig personal inom landstinget att få samma regler.

Mer läsning

Annons