Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivsveckan förlängdes i Bräcke

/
  • Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten, kommunens näringslivschef Bengt Eriksson, takstolsfabrikörerna Anders Tjernström, Rune Åkervall och Mattias Åkervall samt Bräckes kommundirektör Bengt Flykt i samband med Bräcke kommuns företagsaktiviteter under näringslivsveckorna.Foto: Ingvar Ericsson

Inom ramen för den pågående näringslivsveckan i länet pågår ett stort antal kommunala företagsbesök med företrädare ur både det politiska galleriet och tjänstemän.

Annons

– I Bräcke kommun har vi förlängt det här arrangemanget till tre veckor för att hinna lite mer, säger Bräcke kommuns näringslivschef Bengt Eriksson.

Bräcke kommun tjuvstartade i samband med senaste fullmäktigemötet för två veckor sedan då ledamöterna besökte ett antal företag i Kälarnetrakten.

Förra kommunstyrelsemötet innefattade även företagsbesök i Pilgrimstad och Gällö och vid fullmäktigesammanträdet nästa vecka arrangeras företagsbesök i Bräcke.

– Bräcke kommun innehåller i dag sammanlagt runt 600(!) f-skattsedelförsedda företag i olika storlekar och vi hinner inte besöka alla, men vi tar så många vi hinner och vi försöker att vara lyhörda för deras åsikter, säger kommunalrådet Sven-Åke Draxten, (S).

Kommundirektör Bengt Flykt sade sig vara tillfreds med att ha fått höra att kommunen faktiskt gör en hel del rätt också.

LT besökte företagsbesöket på Pilgrimstads i år tio år unga takstolsfabrik, ägd av Anders Tjernström och Rune Åkervall.

Där har man häcken full och har hittills inte haft någon känning av någon lågkonjunktur och har som sin största kund husfabriken i Ottsjö, Föllinge.

Företaget har dessutom kostat på sig att utöka personalen i form av Runes son Mattias.

Mer läsning

Annons