Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klämdes fast i brinnande bil efter svår kollision i Anviken

/
  • Föraren i en av bilarna klämdes fast samtidigt som bilen började brinna. Som tur var kunde andra trafikanter släcka branden. Foto: Ulrika Andersson

En person klämdes fast i ett brinnande bilvrak i en trafikolycka som inträffade mellan Pilgrimstad och Gällö i går kväll. Olyckan ledde till att E 14 fick stängas av i båda riktingarna.

Annons

Olyckan inträffade alltså längs E 14 i höjd med Anvikenkurvorna vid 17.20 i går kväll och två personbilar var inblandade. Räddningstjänstens personal kunde strax efter krocken berätta att föraren i den ena bilen hade skadats allvarligt i kollisionen.

Den allvarligt skadade mannen klämdes fast i sin bil som dessutom började brinna. Som tur var kom andra trafikanter till undsättning och kunde hjälpa till att släcka den brinnande bilen. När räddningstjänsten kom till platsen fick personalen klippa taket av bilen för att få ut den skadade föraren. Mannen fördes sedan med ambulans till Östersunds sjukhus. Det var under gårdagskvällen inte känt hur allvarliga hans skador var.

Även i den andra bilen färdades en person. Enligt de uppgifter som vakthavande polisbefäl hade i går kväll så skadades den personen endast lindrigt i olyckan. Vakthavande polisbefäl hade heller inte fått in några detaljerade uppgifter om olyckans orsak.

På grund av den allvarliga olyckan fick E 14 stängas av under en lång tid för att räddningstjänst och ambulanspersonal skulle kunna arbeta med de skadade bilförarna och få bort bilarna från körbanan. De bilköer som bildades vid olycksplatsen blev mycket långa. Strax efter klockan sju på kvällen släpptes trafiken på igen.

Mer läsning

Annons