Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Tingsborg satsar på toner

/
  • Jesper Tingsborg, Bräcke, en 14-åring med höga musikaliska ambitioner. Foto: Ingvar Ericsson

LT har upptäckt en alldeles speciell fyndhörna i anslutning till den gemensamma entrén till Bräcke kommuns förvaltningshus och Folkets hus. Där sitter skolungdomarna på stengolvet och njuter av golvvärmen.

Annons

Inte sällan får jag från denna fyndhörna höra ropet ”kom och ta ett kort på mig”.

Artigt frågar jag om anledningen till varför jag skulle göra det och får ibland riktigt bra svar.

Som härom dagen, till exempel, när ett gäng på ett halvdussin i åttan satt och värmde stjärten.

Den här gången var det Jesper Tingsborg, 14, som stack ut:

– Jo därför att jag sjunger och har varit med i flera talangtävlingar, de flesta arrangerade av Lingman & co och där jag vunnit flera och blivit tvåa ett par gånger.

Ett så offensivt, tvärsäkert och dessutom trevligt beteende måste givetvis undersökas närmare för eventuell belöning.

Sedan kamraterna bekräftat att det här handlar om en herre med en vassare pipa än de flestas och därefter fick eftertryckligt medhåll från skolans kräsne musiklärare Tomas Nordin var saken klar.

Jesper och jag gick till musiksalen där han halade fram sin medhavda karaokemaskin i form av sin mobiltelefon med inspelat komp och klämde en låt.

Jättebra! Jesper är utrustad med rättänkande föräldrar i form av Kajsa och Daniel Tingsborg, som under de senaste två åren har skjutsat honom på runt 15 talangtävlingar från till Örnsköldsvik i norr till Stockholm i söder.

Vid en av tävlingarna, Stjärnskott 2009, var Sebastian Krantz programledare och han till med- havt komp och med rejält eftertryck sjöng ”Ta tag i situationen” och fick efteråt varma lovord av programledaren.

Framträdandet finns på Youtube ”Jesper Tingsborg”, och är filmat av hans syster Julia.

I samma sökning hittar man Jesper då han kompas av gitarristen och musikläraren Per Johan Persson, Björnön.

– Jag ger mig sjutton på att jag ska syssla med musik och tänker söka in på estetprogrammet i gymnasiet programförklarar Jesper.

I elevens val har det på skolan satts ihop en liten grupp med Tomas Nordin, bas, Eldin Molalec, piano, Fredrik Alakorpi, gitarr, och Hampus Sundqvist trummor och Jesper vid sångmiken.

– Vi håller nu på att repa inför en föreställning inom kort.

För tabellbitarna kan det påpekas att mamma Kajsa är husbehovssångerska och har varit vokalissa i coverbandet Gottmos i Bräcke.

Mer läsning

Annons