Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Rissna tas nationaldagsfirandet på allvar

/
  • Länsöverkolbullören Bo Lindgren stekte kolbullar för glatta livet. Bakom honom ses från vänster Margitha Gustafsson,Birgitta och Ingemar Ekeljung,Gunnar Larsson,Per-Henrik Boije, Christoph Aschenbach, Margareta Olsson och Rolf Sundström.Foto: Ingvar Ericsson

Andra nationaldagsfirare må bemöda sig hur mycket som helst. Det är dock Rissna hembygdsförening i norra Sundsjöbygden som är firandets urmoder.

Annons

Där har man hållit fanan högt och med god kontinuitet. Där har man i och med torsdagen högtidligen och officiellt hyllat vårt län för minst tolfte året på raken.

Firandet har i invand ordning ackompanjerats med kolbullar, i år tillverkade av 15 liter smet och fem kilo fläsk, ihopvispat av Margitha Gustafsson, Boggsjö, och med länets sålunda meste nationaldagskolbullör, Bo Lindgren, Rissna, vid de sex stekpannorna.

Skitgott!

För övrigt ackompanjemang svarade en cd-spelare, som spred alster av Johan Andersson, Kälarne, cd:n ”Visioner och Valser”.

Egentligen skulle Norlbygdas husmusiker Rolf Engberg och Walter Norlén ha spelat live på arrangemanget. Dessa herrar valde dock – snudd på tjänstefel – bort den lokala högtidligheten mot en ynka repetition i Veteranorkestern i Östersund. Som brukligt sprack molnen upp en kvart innan kolbullebrasan tändes.

Mer läsning

Annons