Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdrockstudio har sitt centrum i Hunge

/
  • Familjen Mikkel och Nils Refsahl, Carre Elvryd och Nelly Refsahl samlade i den studiohörna i Hunge som är produktionssäte för The Wizard of Doom. Foto: Ingvar Ericsson

En hårdrockstudio är född i Hunge, väster om Bräcke, och vars produktion sprids via internet/Myspace och som laddats ner och legat till grund för publicering både på kassett och diskett i Portugal och England.

Annons

Mästare bakom verket är Mikkel Refsahl som för sju år sedan tillsammans med sin familj flyttade till Hunge där de köpte en liten gård.

Mikkel är sjukpensionär och har bland annat varit amatörmusiker som trummis i Stockholm.

Han spelar alla instrument på sina inspelningar och står själv för mixningen med hjälp av sin lilla 32-kanalare.Hans studio innehåller ett set digitala trummor, en synth och ett antal gitarrer.

På Internet heter Mikkel The Wizard of Doom, domedagens trollkarl, och det som han producerar benämnes Doom metal, beläget i gränslandet mellan flera genrer inom hårdrocken.

Att som ordinärt melodiös musiker ge sig i kast med att försöka jamma med Mikkel Refsahl torde vara lite svårt.

I varje fall att döma av en platta som LT fått ta del av.

Man känner inte riktigt igen strukturerna, om man så säger.

– Det här handlar ju inte om några storsäljare konstaterar Mikkel.

Det är dock bara att inse att det som Mikkel gör i sin studiohörna i sitt pojkrum i Hunge röner uppskattning.

Om man googlar på ”Wizard of Doom” så kommer Hungestudions hemsida upp som första träff och det har skrivits en del i både svensk och portugisisk hårdrocks-nördpress om Mikkel. The Wizard of Dooms hemsida har gott om besökare.

Mer läsning

Annons