Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans i Våle har hela världen som sitt arbetsfält

/
  • Mer utrymme än så här behöver man inte ha för att vara offertskribent för världsföretaget Hewlett-Packard.Foto: Ingvar Ericsson
  • Hans Cederberg trivs med den gamla folkskolan i Våle som sin arbetsplats.

Ett högst illustrativt exempel på avståndsoberoende näringsverksamhet finns numera i den gamla folkskolebyggnaden i Våle, Bodsjö, söder om Gällö.

Annons

I det som bara för åtta år sedan var en i högsta grad fungerande byskola residerar numera göteborgsfödde Hans Cederberg som via Stockholm och tillsammans med Ingela Ahlqvist och barnen Love Cederberg och Frida Ahlqvist och sin mor Brita Cederberg lämnat storstadsbruset för skogens sus i Våle.

Hans ägnar sina dagar som anställd offertskribent för datorjätten Hewlett-Packards räkning och har hela världen som arbetsfält, men med tyngdpunkten på Europa.

– Jag har hur mycket jobb som helst, konstaterar Hans där han sittet i sitt rymliga kontor på den gamla skolans övervåning.

Makarna Ahlqvist-Cederberg köpte skolan med tillhörande lärarbostad i vilken de bor.

– Det är väldigt fint här i Våle, men visst har vi haft grubblerier över vad vi gjorde när vi flyttade hit.

– Vi var kanske lite blåögda och visst finns det aspekter på vad vi gjort, säger Hans som i dag är ordförande i Bodsjö hembygdsförening och på så sätt indirekt och ofrivilligt hamnat mitt i kriget kring den omsusade försäljningen av Bodsjö prästgård.

– Det känns nog som om man inte ska vara utomläns ifrån i de här bygderna, säger han.

Mer läsning

Annons