Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlarpar lämnar Bräcke

/

Icahandlarparet i Bräcke, Ingrid, och Ole Lundgren, 57 respektive 58, lämnar Bräcke efter fyra år och blir nya handlare i Dorotea.

Annons
Paret är kyrkskrivet i Rossön och har under sin tid som handlare i Bräcke veckobott i en hyreslägenhet i Bräcke samhälle.
- Vi får nu fem mil till vårt nya företag i Dorotea och får bo i vårt eget hus, säger Ole, som främst anger både sina och Ingrids hälso-skäl som orsak till flytten.
- Vi har trivts alldeles utmärkt i Bräcke.
- Att vara handlare i Bräcke är inte dumt, och det skulle förvåna mig om det inte blir en rejäl kamp mellan köpmän om att få överta den här butiken.
Att Ica öppnar en Maxibutik i Östersund sägs ha skapat en hel del oro i bland Östersunds mindre handlare och Bräcke ligger på så pass långt avstånd från Östersund att butiken där knappast i nämnvärd omfattning kommer att påverkas av den kommande nymodigheten i Östersund.
Ica i Bräcke årsomsätter runt 36 miljoner, att jämföras med Dorohallen som omsätter 27 miljoner.
Ingrid och Ole tillträder Doroteabutiken inom kort, men räknar med att bli kvar i Bräcke fram till och med februari.
Icafastigheten i Bräcke ägdes fram till i somras av förre handlaren Per-Åke Forsberg, Bräcke, numera bas för Coop Forum i Lillänge, Östersund.
Han sålde till fastighetsbolaget Möller & Partner AB, Stockholm, som i dag är Icas/Lundgrens hyresvärd.
Forsberg köpte 1985 huset av förste Bräckehandlaren Olle Larsson och var sin egen hyresvärd fram tills han 2002 lämnade handlarsysslan i Bräcke.

Mer läsning

Annons