Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla ställer ut i Äggens byastuga

/
  • Gunilla Lagercrantz har tagit steget fullt ut som blivande konstnär genom att vara med i sin första utställning. Foto: Håkan degselius

I den lilla byn Äggen utanför Sveg sjuder den konstnärliga ådran både sommar som vinter. I helgen var det konstutställning med tidigare elever.

Annons
Byastugan i Äggen har blivit något av konstnärernas eget centrum i Härjedalen.
Här arrangeras det kurser i måleriets svåra konst under sommarmånaderna och i helgen fick eleverna som deltagit i Elliot Szutys kurser de senaste tio åren ställa ut sina verk.
Gunilla Lagercrantz, lärare från Sveg, gjorde debut i utställningssammanhang efter att ha gått några kurser under Elliots ledning.
- Man får mycket stöd och hjälp av honom och av de andra som målar, säger Gunilla som inte för en sekund ångrar att hon började skapa med pensel och färg.
- Det är alltid roligt att lära sig nya saker, menar Gunilla som känner att hon fått upp ögonen för många saker i sin omgivning som är viktiga för ett kreativt skapande.
Hon var bara en i mängden av konstnärer som ställde ut i den gemytliga byastugan där det till och med bjöds på det berömda fikat med hembakat bröd i stora lass.
Så konst och kaffe med dopp hör onekligen ihop.

Mer läsning

Annons