Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gellinergården får heta Gellinergården

/
  • ”Jess, där satt den”! Lena Leek-Sefastsson, Rose-Marie Björnliden, Josefin Danielsson, Håkan Björnliden och Bertil Norbeck, som målad entrédekorationen triumferade sedan Bräcke kommun givit sig och låtit Gellinergården behålla sitt gamla namn. Foto: Ingvar Ericsson

Bräcke kommun vek sig för trycket.Folkviljan segrade. Det nya äldreboendet i Gällö får även i fortsättningen heta Gellinergården.

Annons

Det var med största spänning som en del av boendets personal på måndagen samlades i fikarummmet för att ta emot kommunalrådet Sven-Åke Draxten, s, och kommunstyrelsens andre vice ordförande Kjell Nilsson, v.

De två lämnade beskedet att de viker sig för det massiva lokala folkstöd som det gamla namnet Gellinergården fått i tävlan mot kommunstyrelsens vård- och omsorgsgrupps alternativ Arnljotsgården.

Ett smärre jubel uppstod, skorpransonen till kaffet dubblades och de två kommunpolitikerna kunde därmed lämna huset med vetskapen att detta så tydligt folksjälsrörande fall var löst.

LT rapporterade i lördags mera utförligt om ärendet där Kjell Nilsson försatt sig i en av sina mera prekära politiska knipor hittills genom att i ett beslutande organ säga si och i ett annat så.

Kjell Nilsson förklarade att det kommunala backandet berodde på hans hänsyn till arbetsmiljön och att namnfrågan drog så mycket energi.

Personalens representant Lena Leek-Sefastsson avkrävde Nilsson en ursäkt för hans agerande.

– Den satt långt inne, men den kom till slut, säger Lena, nog så triumferande.

– Vi vore tacksamma om det fick framföras ett tack till alla som stött oss i den här frågan, säger Lena uppbackad av kollegan och konstnären Bertil Norbeck, som målat den ytterligt häftiga dekorationen i husets entré.

Norbeck har redan fått i uppdrag att dekorera ytterligare två, kanske tre, väggar i huset.

Ingen har veterligen haft några mera stormiga synpunkter på själva huset, byggt för 38 miljoner kronor…!

Mer läsning

Annons