Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gällö sångverk hyllar 1900-talet

/
  • Sångverkets vokala välljud sköts av från vänster Ingrid Johansson, Mats Eriksson, Mimmi Nordin, Sören Mattsson, Christina Forselius, Lennart Forselius, Monica Holmlund, Åke Forslund, Evy Norin och Leif Boije. I orkesterdiket sitter Bo Jansson, Karl-Gunnar Andersson Curt Forsner och Gösta Berglind.Foto: Mats Eriksson

Gällö sångverk, en snart 30 år ung studiecirkel i musik och med säte i Gällö, en gång i tiden tillkommen på initiativ av Bo Toresson, Hunge, är en evergreen som håller.

Annons

Den sjungande och spelande ensemblen föddes främst för att man behövde ett lokalt komp till första majarrangemangen i Bräcke kommun.

Numera är Gällö sångverk i första hand en social företeelse, besjälad av ett stort engagemang och som det läggs ner stora mängder jobb på.

Förra veckan, i Gällö Folkets hus, hade Sångverket premiär på sin senaste uppsättning, ”Så minns vid 1900-talet - en resa i ord och toner”.

Resan företas i tidsenliga kläder och Kväsarvalsen, Ramona, Jazzgossen, Min soldat, Flottarkärlek och Flickor bak i bilen ackompanjeras av anpassad klädprakt. Närmast uppträder ensemblen nu på torsdag på Zenit, Rissna och man har en del ströframträdanden framöver sommaren.

– Jag arbetar på en serie Sångverksframträdanden på servicehus till hösten, kanske inte bara inom Bräckes kommungränser, säger Sångverkscirkeladministratören, ABF:s Bräckebas Bertil Jonsson.

– Det är otroligt att det går att hålla ihop en sån här grupp år ut och år in.

Mer läsning

Annons