Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rejäl uppladdning inför Boddajubileet

/
  • En mindre ensemble ur ”Spelet om Bodda” bjöd vid två konserter  i Bodsjö kyrka på smakprov av kommande jubileumsårs nyskrivna sånger.Foto: lo rindberg

En större marknad än man räknat med, fler besökare än man förväntat sig och bättre väder än någon vågat hoppas på.

Annons

Den tre dagar långa Boddas Marknad vid Bodsjö kyrka blev en rejäl framgång för arrangörerna. Det strålande sensommarvädret bidrog förstås till den stora tillströmningen av besökare.

Boddas Marknad formade sig samtidigt till en ordentlig uppladdning inför nästa års 10-årsjubileum av ”Spelet om Bodda” med tillhörande medeltida marknad.

– Vi är mer än nöjda med årets marknad och känner att vi har publiken med oss inför jubileet nästa år, säger Lars Levin i  Bodsjöbygdens Turist och Utveckling.

– Vi kommer att satsa stenhårt på jubileumsåret både när det gäller marknaden och krönikespelet, säger Lars.

Boddas Marknad har, liksom ”Spelet om Bodda”, en medeltida inramning. Utställare av slöjd och hantverk är väl medvetna om detta och det är också de underhållare (gycklare) som medverkar på spelplatsen.

I matstånden serveras enbart mat som skulle kunna bjudas på ett vikingablot på Boddas tid.

Två konserter genomfördes under marknadsdagarna, båda under ledning av Kenth Nilsson, som skrivit musiken till ”Spelet om Bodda” och som nu är i full färd med att komponera ny musik till de nyskrivna texter som kommer att framföras under jubileumsåret. Här bjöds ett smakprov på både tidigare framförda och nyskrivna sånger i spelet.

Mer läsning

Annons