Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbeljubel i triss för Berit och Christer – grannar i Sundsjö

/
  • Berit Carlsson och Christer Lindsjö, kompisar och nästan grannar, har med bara några veckors mellanrum skrapatt fram sammanlagt 600 000 trisskronor  i direktsänd tv.Foto: Ingvar Ericsson

Ett trissjubel av hyfsad kaliber har stigit över den del av norra Sundsjöbygden, norr om Gällö, som omfattas av byarna Holmsjö och Börjesjö.

Annons

Detta sedan de båda kompisarna Berit Carlsson, Holmsjö, och Christer Lindsjö, Börjesjö, det vill säga bosatta på varsin sida om skogen, i direktsänd television och med bara några veckors mellanrum skrapat fram 100 000 kronor respektive en halv miljon på Triss.

Berit tillhör sedan ett drygt år tillbaka prenumeranterna på Trisslotter.

Fyra lotter per månad kommer i hennes brevlåda.

Vinstlotten med tre tv-apparater damp ner i lådan i mitten av oktober.

Eftersom det råder kö till tv-skrapningar dröjde det ända fram till 27 december innan den efter Ericssonindragningar arbetslösa Berit fick åka till Stockholm för ett av sitt livs höjdarupplevelser.

Under överinseende av Tilde de Paula skrapade hon fram 100 000 skattade kronor.

Samma de Paula bevittnade även Christer Lindsjö, som av sin fru Karolina Käthner och barnen Simon och Lena fick sin lott på fars dag och som blev föremån för tv-skrapning nu i söndags.

Christers skrapning blev lite speciell.

Detta då TV 4:s morgonprograms gäster denna morgon var bland andra Robinsongänget med vinnar-Hans och Paulo Roberto.

– Det måste ha känts lite surt för Hans som efter alla sina vedermödor fick 500000 kronor, det vill säga lika mycket som jag.

– Han hade ju slitit och plågats för pengarna medan jag fick dem serverade på en räkmacka.

– Först fick han svälta och därefter måste han dessutom skatta för pengarna, och det slipper jag.

Det första Christer och Karolina skall göra för pengarna är att åka och hälsa på dottern Lena som arbetar som hästguide och chaufför på Island.

Berits Carlssons man Thure som tillhör kategorin notoriska gamblers och deltar i allsköns lotterier har enligt Berit hittills inte spelat med någon nämnvärd framgång.

Mer läsning

Annons