Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Det finns plats för Bodda marknad

Att Revsunds pastorat valt att för 350 000 kronor sälja den gamla, 380 kvadratmeter stora prästgården i Bodsjö har av olika anledningar lett till funderingar på att lägga ner eller flytta Boddaspelet och Bodda marknad till annan plats.

Annons

Planerna har mötts med bestörtning av Erika Jägers, som under sin tid i Holland drivit en ateljé med medeltidsförtecken och som gärna hade sett fortsatt Boddaverksamhet kring Bodsjö kyrka och prästgård.

Steijn Voets är numera sjukpensionär, men Erika har planer på en ny ateljé och kursverksamhet kring medeltida teknik i prästgården, något som hon menar hade suttit som hand i handske tillsammans med Bodda marknad.

– Marknaden är mycket välkommen till oss.

Att makarna fastnat för just Bodsjö prästgård är en speciell historia.

I tiden efter deras dotters bortgång började de söka nytt hem i Sverige och gärna på våra breddgrader.

– Det var nu i augusti, vi letade hus och promenadåkte i Bräcke och Krokoms kommuner och svängde en dag ner till Bodsjö kyrka.

– Där såg vi prästgården och föll för den, och bara en vecka senare fick vi veta att den var till salu.

– Vi besökte Bodda marknad och passade tillfället ett gå in i prästgården och tjuvtitta på den.

Familjen talar utmärkt svenska och barnen Renska och Hilbert, som är födda i Sverige, börjar nästa vecka i skolan i Gällö.

Det fanns 14 spekulanter på Bodsjö prästgård.

– Familjen Jägers-Voets kom inte med högsta budet, men kyrkonämnden tyckte att de var de bästa köparna, säger kyrkorådets ordförande Ingrid Kjelsson.

Mer läsning

Annons