Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blev årets företag i Bräcke

/
  • Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten, årets serviceföretag, OKQ8 Gällös Anki Lindberg, Företagarnas Ove Kjellberg, årets företagare Peter Persson, Mittsanering AB, årets serviceperson Jeanette Granquist, och Bräckes kommundirektör Bengt Flykt vid utdelningen av erkännanden till förtjänta personer och företag i Bräcke kommun.
  • Aftonens två publikknipare vid Bräcke kommuns företagarfest, äventyraren Ola Skinnarmo och 15-årige Skylnäsentreprenören Fredrik ”Lill-feken” Jonasson.
  • Unga Kälarnegruppen Foam Legs, Skumben, uppträdde med den äran som förband vid Bräcke kommuns företagarfest.Gruppen består av bröderna Hans och Mikael Kvist, Ede, Anton Lund, Lövudden, Filip Lundberg, Sörbygden, Oliver Ferm, Grannäset.Namnet förtjänar en förklaring: F står för Filip, O för Oliver, A för Anton och M för Mikael.L står för Lövudden, E för Ede, G för Grannäset och S för Sörbygden.Hans, gruppens verbale talesman, har tillkommit efter det att namnet föddes och finns inte med i det kreativa orkesternamnet.Gruppen har ytterligare en medlem Tor By, Håsjö, som inte kunde delta vid lördagens företagarkonsert.Foto: Ingvar Ericsson

Peter Persson, Nyhem, norr om Bräcke, med företaget Mittsanering AB, upphöjdes på lördagskvällen till värdighet av Årets företagare i Bräcke kommun.

Annons

Utnämningen ägde rum i samband med Bräcke kommuns företagarfest på Jämtkrogen i Bräcke.

Persson fick motta kommunens hederspris, en prispeng, ära och blomster för sina visade entreprenörsegenskaper.

Peter har gått från arbetslös till att inom loppet av bara något år sysselsätta sju personer i ett företag som i år mer än fördubblat sin omsättning.

Företaget sysslar med ventilationssanering, asbestsanering, mögelsanering, byggplatsstädning, lokal- och fastighetsvård och fastighetsskötsel.

Till Årets serviceperson utsågs Bräcke kommuns integrationssamordnare Jeanette Granquist, och till Årets serviceföretag utsågs OKQ8:s bensinstation i Gällö.

Vid företagarfestens samlingsarrangemang i Bräcke Folkets hus framträdde välkände äventyraren Ola Skinnarmo, Stockholm, med ett timslångt framträdande med sin syn på entreprenörskap, varvat med bilder och berättelser från hans vådliga färder på både Arktis, Antarktis, Grönland.

För att inte tala om den långa seglatsen längs nordostpassagen, Rysslands nordkust. Skinnarmo fick visserligen långa och varma applåder, men vete dock gudarna om inte applådåskan var ännu kraftigare för LT-bekante Skylnäsentreprenören, 15-årige Fredrik ”Lill-feken” Jonasson.

Fredrik berättade engagerat och underhållande och propagerade eftertryckligt för sitt företag Lill-fekens Trädgårdstjänst, som LT i somras hade förmånen att rapportera kring.

Vid de efterföljande festligheterna på hotell Jämtkrogen uppträdde den allt proffsigare och dråpligare revygruppen Garvsyra med den äran. Aftonen avrundades till ackompanjemang av Nisse Eriksson och Tomas Nilsson.

Mer läsning

Annons