Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggarmästaren sa nej till flyttplanerna

/
  • Nils Tjernström, husmekaniker, var en annan anledning till att bryggeriet inte flyttades till Östersund.
  • Bryggarmästare David Jones ville stanna i Pilgrimstad. Här med bryggeriets senaste produkt India Pale Ale. Foto: Ingvar Ericsson

En för Bräcke kommun något förskräcklig sak var ytterst nära att verkställas för snart två år sedan.

Annons
Detta när ägaren av Jämtlands Bryggeri i Pilgrimstad, Calle Lindgren, enligt vad LT erfar var på väg att "göra en Observer", nämligen att blåsa Bräcke kommun och flytta bryggeriet från Pilgrimstads industriområde till Ica-lagret i Lugnvik, Östersund.
Hade det inte varit för det hårdnackade motstånd som bjöds av Englandsfödde bryggarmästaren David Jones, mannen som tillskrivs äran av det lilla bryggeriets exempellösa framgångar, hade flytten verkställts.
David Jones vill av förklarliga skäl inte göra någon affär av saken, men medger att "saker var på väg att hända". Att Jones satt på ett antal trumfkort är givet.
Inte minst hans egen personliga kompetens hade betydelse och då han tillsammans med sin ävenledes bryggerianställda hustru Marit Lööf, för några år sedan köpte och bosatte sig i Sundsjö gamla prästgård i Fjällsta hade han självfallet ingen lust att långpendla till Östersund.
Därutöver tillskriver Jones bryggeriets husmekaniker och allroundreparatör, pensionären Nils Tjernström, Pilgrimstad, en stor del av äran att bryggeriet är kvar.
– Det är inte bara Nils, det finns gott om folk här på industriområdet som hjälper oss när vi behöver, säger David Jones.

Mer läsning

Annons