Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brobygge fick stöd från alla – förutom EU-kansliet

Problemen med den hårt trafikerade tågkorsningen i centrala Bräcke såg ut att få en lösning. Men det lokala Strukturfondskansliets ”kniv i ryggen” satte stopp för Bräcke kommuns 30-miljonerslösning.

Annons

Det var meningen att trafiken till industriområdet skulle ha letts på en vägbro över järnvägen och en rondell i anslutning till det så kallade E 14-huset vid Bräckes norra utfart. Nästan alla var överens om att en ombyggnad av korsningen över järnvägen till industriområdet i Bräcke var nödvändig.

Banverket. Tillväxtverket. Vägverket. Alla ger de ”tummen upp” för projektet som totalt skulle kosta 30 miljoner kronor. Men inte Strukturfondskansliet i Jämtland.

Hälften av ombyggnaden skulle betalas av pengar från EU:s strukturfonder.

Strukturfondskansliet rekommenderade avslag på den ansökan om 15 miljoner kronor i stöd som Bräcke kommun lämnat in tillsammans med Banverket och Vägverket. En rekommendation som sedan följdes.

Bengt Flykt är kommunchef i Bräcke. Han sågar länets Strukturfondskansli.

– Att Strukturfondskansliet i Jämtland förordade ett avslag och att partnerskapet gått på den linjen är för mig obegripligt, säger han i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons